Stadium

Digitalisering på säkra nät

Stadium är en av Sveriges största sportkedjor med 170 butiker i Sverige, Tyskland och Finland. I det 40 000 kvadratmeter stora lagret i Norrköping plockas dagligen över 100 000 produkter och för att alla varor ska hamna rätt krävs ett stabilt, heltäckande och driftsäkert system. Conscia Netsafe har här bistått med ett tillförlitligt datacenternätverk för hela verksamheten och ett redundant trådlöst nätverk för centrallagret.

”Med Conscia Netsafes expertis och den Cisco-utrustning vi valt tillsammans står Stadium väl rustat både nu och inför framtiden” /Stefan Maxeby, CIO på Stadium.

Säkert nätverk i Stadiums datacenter

Stadium behövde ett helt driftssäkert datacenternätverk. Efter utvärdering föll valet på Conscia Netsafe och en lösning med Cisco-utrustning. Kraftfulla Nexus 7700 switchar gör att nätverket kan uppgraderas under produktion och ser till att det finns kapacitet och driftssäkerhet för många år framåt.

– Vi har dragit ner på butikslagren så idag är lagerhållningen nästan helt central. Det gör att vi fyller på butikerna i stort sett varje dag från vårt centrallager – när en butik säljer en produkt går det en signal till lagret där samma vara plockas direkt och är på plats i butiken nästa dag. Om tekniken i form av servrar och nätverk inte fungerar står våra butiker utan varor väldigt snabbt, säger Stefan Maxeby, CIO, Stadium.

– Tillsammans med Conscia Netsafes Certifierade Cisco-experter tog vi först fram ett dokument på hur hela designen av vårt nya backbone skulle se ut, och vi fick då en Cisco-validerad specifikation över hela nätverket. Vi kunde vara helt trygga i att Conscia Netsafe tog fram den kapacitet och redundans vi behövde, säger Stefan Maxeby.

Bättre trådlöst nätverk för digitalisering

Stadium behövde också bli bättre på att plocka varor med precision men ändå göra det effektivt. Lösningen blev att tillsammans med Conscia Netsafe uppgradera det trådlösa nätverket och skapa ett digitalt plocksystem.

Det består av tre olika komponenter – en bärbar plockplatta, en ringscanner och ett headset – som arbetar ihop. Via plattan får personalen bilder och ljudinstruktioner på exakt vad de ska plocka och vart paketet ska. Scannas fel vara in säger systemet till. Dessutom är lagertruckarna ständigt uppkopplade och får hela tiden aktuella direktiv.

– Ett kriterium var att plockaren aldrig ska behöva vänta, så fort någon av komponenterna används får det egentligen inte gå mer än två tiondelar av en sekund, sen har det tagit för lång tid. Därför behövde vi ett extremt snabbt och stabilt nätverk, säger Johan Stenström, Supply Chain Developer, Stadium.

Med Conscia Netsafes hjälp installerades ett redundant, trådlöst Cisco-nät som garanterar täckning och god kapacitet i hela det 40 000 kvadratmeter stora centrallagret.

Snabb support av Cisco-experter

Skulle något oförutsett inträffa har Stadium hos Conscia Netsafe alltid tillgång till certifierade Cisco CCIE-experter inom två timmar dygnet runt. Nätverket har visat sig robust och någon hjälp har hittills aldrig behövts.

– Genom samarbetet med Conscia Netsafe har vi ständig tillgång till certifierade Cisco-tekniker. Med deras expertis och den Cisco-utrustning vi valt tillsammans står Stadium väl rustat både nu och inför framtiden, säger Stefan Maxeby.

Stadium är Sveriges största sportkedja och med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Stadium Pulse har företaget cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som är Sveriges största sportläger. Koncernen har cirka 3 800 anställda. Företaget ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer.

På Conscia Netsafe har vi flera certifierade och erfarna konsulter.
Hör av dig så hjälper vi gärna!

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så berättar vi mer.

Kontakta oss!

Vi svarar på frågor, lämnar offerter och mycket mer. Vi är bara ett meddelande bort.

Kontakta oss!

Svar inom 24h