Trådlöst

Kompetensområden

Trådlöst är inte längre ett komplement utan den primära anslutningsmetoden. Anställda, elever, och besökare – alla förväntar sig en förstklassig upplevelse via det trådlösa nätverket.

 

Med fler krävande användare och ett kraftigt växande antal enheter uppkopplade ökar kraven på att det trådlösa nätverket alltid ska fungera och leverera rätt kapacitet. Trådlösa nätverk är flexibla och lätta att komma igång med, men är baserade på radiokommunikation över helt olicensierade frekvensband. Dessutom är det ett medium som alla användare delar.  För att garantera en god upplevelse på det trådlösa nätverket krävs en djup kunskap om både radioteknik och nätverkskommunikation och inte minst säkerhetsaspekter.

Vår beprövade designprocess utförs av våra vassaste konsulter inom trådlösa nätverk. Det gör att vi kan säkerställa att ert trådlösa nätverk presterar enligt era högt ställda krav.

Våra experter är också tillgängliga för att felsöka trådlösa miljöer som sporadiskt slutat fungera eller har designats mindre optimalt.

Conscia Netsafe har stor erfarenhet av trådlösa nätverk i många olika miljöer bland annat kontor, sjukhus,  skolor, arenor och lagerlokaler såväl inomhus som utomhus.

Cisco är världens största och mest beprövade tillverkare av trådlösa nätverksprodukter. Vi arbetar med lösningar baserade på deras centrala styrenheter samt fristående produkter. Ett nytt tillskott är den molnbaserade Meraki plattformen.

Speciellt aktuellt i dessa dagar är trådlösa nätverk för miljöer med många användare, ofta kallat HD (High Density). Detta behöver inte betyda publika platser utan kan mycket väl vara ett vanligt kontor där alla användare kör trådlöst som huvudsaklig uppkopplingsmetod.

Just nu kommer också många intressanta tillämpningar som använder sig av positioneringsfunktionalitet, det kan röra sig om platstjänster såsom vägvisare eller applikationer som hjälper användare att hitta lediga konferensrum.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Conscia Netsafe kan också stoltsera med att vi var först i Sverige med att få en av våra många experter certifierad som Cisco CCIE: Wireless.

Kontakta oss!

Vi svarar på frågor, lämnar offerter och mycket mer. Vi är bara ett meddelande bort.

Kontakta oss!

Svar inom 24h