2018-06-01

Solutions Architect till Conscia Netsafe i Stockholm

Conscianetsafe_20170916Solutions Architect – Conscia Netsafe är en ledande systemintegratör inriktad på IT-infrastruktur med huvudfokus inom lösningar och produkter från Cisco Systems. Företaget levererar integrerade lösningar där bolagets tre huvudsakliga områden: konsultverksamhet, försäljning av hård- och mjukvara samt support samverkar för att ge kunden en helhetsleverans.

Vi är idag ca 40 anställda och är nu på jakt efter ytterligare en medarbetare som vill vara med i vår starka utveckling framåt. Företaget är snabbrörligt med familjekänsla och högt i tak, där alla medarbetare bidrar mycket aktivt i vår utveckling. Conscia Netsafe är en del av den nordeuropeiska Conscia-koncernen med huvudkontor i Köpenhamn.

Vi sitter i nya fräscha lokaler vid Lindhagensplan, Stockholm.

Läs gärna mer om Conscia Netsafe i vår blogg.

Om rollen som Solutions Architect:

Conscia Netsafe är i fortsatt stor tillväxt och många nya kunder kommer hela tiden till oss. Något vi tar på största allvar är att kunna leverera förstklassig teknisk kompetens tidigt i mötet med våra kunder.  För att säkerställa tillgängligheten till kompetens med högsta möjliga servicegrad kommer vi behöva förstärka med ytterligare en Solutions Architect.

Presale team-Solutions Architect Conscia NetsafeSom Solutions Architect kommer du att ingå i ett team som ansvarar för presale och säljsupport. Vi är idag 4 personer: 1 teknisk presale och 3 produktsäljspecialister. Vårt team är väldigt centralt i företaget och vi är inblandade i det mesta som händer internt och hos våra kunder. Teamet har ett stort stödjande ansvar genom hela försäljningsprocessen och vi bistår våra kundansvariga säljare med bland annat avancerat tekniskt säljstöd, design och produkt-rekommendationer.

Som Solutions Architect arbetar du främst som tekniskt expertstöd i design och lösnings-framtagande för våra kunder. Du har ett stort fokus på tekniken inom de Cisco arkitekturer vi är verksamma i men du jobbar även lite bredare och bidrar även till det kommersiella.

Allt vi gör handlar om att hela tiden överträffa våra kunders förväntningar med en god och professionell service med snabba och rådgivande svar.

Rollen som Solutions Architect är främst fokuserad på presale-arbete innan leverans till kund men möjlighet kan också ges att delta i specifika kundprojekt där kvalitetssäkring, teknisk projektledning eller arkitekturstöd efterfrågas.

Dina huvudsakliga uppgifter som Solutions Architect är bland annat:

  • Framtagande av produkt och arkitekturrekommendationer
  • Framtagande av lösningsbeskrivningar och texter till offerter
  • Leda workshops med kund inom design av lösningar
  • Stöd till våra säljare genom hela säljprocessen
  • Kontakt med våra leverantörer kring tekniska frågor såsom funktioner och utveckling
  • Deltaganden i kundprojekt
  • Deltagande i kundmöten tillsammans med våra säljare
  • Stöd i upphandlingar
  • Offentliga framföranden i kundevent, seminarium och filmer
  • Skriva inlägg i bloggformat, artiklar och sociala medier

Din bakgrund:

Kvalifikationer och erfarenhet

Rollen som Solutions Architect är en senior roll med stor möjlighet att göra skillnad i bolagets framgång och vi tror att du har ca 10 års tidigare erfarenhet av arbete med teknik inom nätverk, säkerhet, datacenter eller operatörsnätverk.

Du har ett genuint teknikintresse och du drivs av att vara med och vinna affärer med nöjda kunder.  Extra meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med lösningar från Cisco Systems som är vår huvudsakliga leverantör. Du behöver inte vara djup teknisk specialist inom alla specifika områden men du är nyfiken på att snabbt lära dig de lösningar vi arbetar med och vilka värden de ger våra kunder. Rollen som Solutions Architect är roll med kontinuerligt lärande och att ständigt tillgodose sig ny kunskap är mycket viktigt för rollens framgång.

Dina personliga egenskaper

Som person är du positiv, ser möjligheter, tar ansvar och kan arbeta självständigt. Du är ambitiös och nyfiken och vill alltid hjälpa till. Du är trygg i din roll som rådgivare och du delar gärna med dig av din kunskap till våra kunder men också internt på företaget. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska och du håller gärna presentationer för små och stora grupper.

Vi vet att bra kommunikation är väldigt viktigt och drivs av att ha roligt tillsammans. Därför ser vi gärna att du som söker är en god lagspelare som ser det som en självklarhet att vilja bidra med energi och stötta varandra i arbetet mot gemensamma mål.

Om tjänsten

Vi är i behov av anställning av en Solutions Architect med start efter överenskommelse. Tjänsten är på heltid och placeringen är på vårt huvudkontor i Stockholm. Fast lön och bonus enligt överenskommelse.

Ansök här

Vi ser fram emot din ansökan till denna tjänst och har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att höra av dig till vår presalechef Richard von Essen på telefonnummer 0707582851 eller via mail på richard.von.essen@netsafe.se

 

Kontakta oss!

Vi svarar på frågor, lämnar offerter och mycket mer. Vi är bara ett meddelande bort.

Kontakta oss!

Svar inom 24h