2019-01-29

Server & Cloud Architect sökes

Server & Cloud Architect Conscia Netsafe Stockholm

– Vill du jobba med Nordens högst certifierade Cisco-konsulter?
– Vill du bli experten i design och lösningsframtagande för våra kunder?
– Har du minst fem års erfarenhet av arbete med datacenterteknologi?
– Har du erfarenhet av Ciscos serverlösningar?
Då kanske Server & Cloud Architect är nåt för dig:

Server & Cloud Architect sökes – Conscia Netsafe är en ledande systemintegratör inriktad på IT-infrastruktur med sitt huvudfokus inom lösningar och produkter från Cisco Systems. Företaget levererar integrerade lösningar där bolagets tre huvudsakliga områden: konsultverksamhet, försäljning av hård- och mjukvara samt support samverkar för att ge kunden en helhetsleverans.

Vi är idag strax över 45 anställda och är nu på jakt efter ytterligare en medarbetare som vill vara med i vår starka utveckling framåt. Företaget är snabbrörligt med familjekänsla och högt i tak, där alla medarbetare bidrar mycket aktivt i vår utveckling. Conscia Netsafe är en del av den europeiska Conscia-koncernen med huvudkontor i Köpenhamn.

Vi sitter i nya fräscha lokaler vid Lindhagensplan, Stockholm och vi har även kontor i Göteborg samt i Malmö.

Läs gärna mer om Conscia Netsafe i vår blogg.

Om rollen som Senior Server & Cloud Architect:

Conscia Netsafe är i fortsatt stor tillväxt och många nya kunder kommer hela tiden till oss. Vi ser en extra stark utveckling särskilt inom datacenterområdet för både nätverk och serverplattformar och tillhörande cloudlösningar. Med bakgrund av detta söker vi en Server & Cloud Architect som vill vara ledstjärnan för våra lösningar och projekt framförallt på serversidan. Här arbetar vi med Ciscos konvergerade lösningar i form av Cisco UCS samt hyperkonvergerade lösningar med Cisco HyperFlex samt kompletterande lösningar inom lagring och backup.

Conscia Netsafe har ett starkt Cisco-fokus och våra erbjudanden utgår alltid från en kärna av Cisco arkitekturer. För att ytterligare stärka våra lösningar samarbetar vi också med partners som ligger nära Cisco och är bra komplement, exempelvis VEEAM och Pure Storage.

Som Server & Cloud Architect:

 • Erbjuds du en bred roll med stor möjlighet att påverka genom ditt arbete med både presale, konsulting och support inom framförallt serverplattformar, tillhörande cloud och managementsystem men även med angränsande teknologier och mjukvaruplattformar.
 • Är du den primära tekniska experten i design och lösningsframtagande för våra kunder och du är en trygg rådgivare som hjälper våra kunder även genom införandeprojektet med kunden. Du har ett stort fokus på tekniken inom Cisco datacenter och du jobbar även lite bredare och bidrar även till det kommersiella inom försäljning av framförallt serverplattformar.

Cisco Lifecycle Advisor Partner logoAllt vi gör handlar om att hela tiden överträffa våra kunders förväntningar med en god och professionell service med snabba och rådgivande svar, ett tryggt genomförande och en proaktiv och varaktigt partnerskap som hjälper kunden genom hela sin livscykel.

Rollen som Server & Cloud Architect är en del av ett team av Cisco experter med djup kunskap inom nätverk, säkerhet och datacenter.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Konsultarbete i kundprojekt
 • Framtagande av produkt och arkitekturrekommendationer
 • Framtagande av lösningsbeskrivningar och texter till offerter
 • Supportarbete för serviceavtalskunder
 • Hålla workshops med kund inom design och rådgivning för serverlösningar
 • Stöd till våra säljare och produktspecialister genom hela säljprocessen
 • Kontakt med våra leverantörer kring tekniska frågor såsom funktioner och utveckling
 • Deltagande i kundmöten tillsammans med våra säljare
 • Stöd i upphandlingar
 • Offentliga framföranden i kundevent, seminarium och filmer
 • Skriva inlägg i bloggformat, artiklar och sociala medier

Din bakgrund:

Kvalifikationer och erfarenhet

Rollen som Server & Cloud Architect är en kvalificerad roll med stor möjlighet att göra skillnad i bolagets framgång inom bland annat serverplattformar och vi tror att du har minst fem års tidigare erfarenhet av arbete med teknik inom server, lagring, backup, virtualisering och nätverk.

Du har ett genuint teknikintresse och du drivs samtidigt av att vara med och vinna nya projekt och skapa fler nöjda kunder.  Extra meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med serverlösningar från Cisco Systems som är vår huvudsakliga leverantör. Du behöver inte vara djup teknisk specialist inom alla övriga Cisco-områden men du är nyfiken på att snabbt lära dig de lösningar vi arbetar med och vilka värden de ger våra kunder. Rollen som Server & Cloud Architect en är roll med kontinuerligt lärande och att ständigt tillgodose sig ny kunskap är mycket viktigt för rollens framgång.

Dina personliga egenskaper

Conscia Netsafe Sales Mgr Robert GustafssonSom person är du positiv, ser möjligheter, tar ansvar och kan arbeta till stor del självständigt men också tillsammans i team.

Du är ambitiös och nyfiken och vill alltid hjälpa till. Du är trygg i din roll som rådgivare och du delar gärna med dig av din kunskap till våra kunder men också internt på företaget. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska och du håller gärna presentationer för små och stora grupper.

Vi vet att bra kommunikation är väldigt viktigt och drivs av att ha roligt tillsammans. Därför ser vi gärna att du som söker är en god lagspelare som ser det som en självklarhet att vilja bidra med energi och stötta varandra i arbetet mot gemensamma mål.

Om tjänsten

Richard-Von-Essen-Presale-Manager-Conscia-NetsafeVi är i behov av anställning med start efter gemensam överenskommelse. Tjänsten är på heltid och placeringen är i första hand tänkt att vara på vårt huvudkontor i Stockholm. Fast lön och bonus enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor så hör av dig till vår presalechef Richard von Essen på tel +46 70 758 2851 eller via mail på richard.von.essen@netsafe.se

Kontakta oss!

Vi svarar på frågor, lämnar offerter och mycket mer. Vi är bara ett meddelande bort.

Kontakta oss!

Svar inom 24h