Nyheter

Du är här

Här är en introduktion till nyhetssidan.

Conscia Netsafe gör en säker rekrytering – Mikael Gustafsson

Mikael Gustafsson Cisco CCIE SecurityPå en rekordhet IT-säkerhetsmarknad välkomnar vi på Conscia Netsafe den seniore nätverks- och säkerhetskonsulten Mikael Gustafsson. Mikael är en Trusted Technical Advisor hos Cisco. Han är också en del av Ciscos elitstyrka inom säkerhet – Fire Jumpers. Mikael har lång erfarenhet och är certifierad Cisco säkerhetskonsult (CCIE Security). Han tillträder som senior nätverks- och säkerhetskonsult i Region Väst.

Daniel Dib i Nyheter24: Myndigheter behöver SSL

Nyheter24 har noterat att flera myndighetssajter, bl.a. Regeringskansliets, Säkerhetspolisens och Socialstyrelsens saknar SSL-certifikat. Conscia Netsafes Daniel Dib har fått uttala sig om riskerna för att spionera på, eller till och med omdirigera trafik när dessa sajter saknar https:// och SSL-kryptering. Läs mer i Nyheter24:s artikel här.

Cisco Connect 2017 om framtidens nätverk

Team Conscia Netsafe pa Cisco Connect 2017Cisco Connect 2017 – årets höjdpunkt för oss – ägde rum i de välljudande och nya lokalerna på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med över 500 deltagare. Från Conscia Netsafes sida deltog vi som vanligt som guldsponsorer med ett extremt kunnigt team, VD Bengt Lundgren på scen (se film) och vår kund Skistar med på scen och i montern (se film). Temat för dagen var säker digitalisering, något som vi verkligen tycker Skistar lyckats med. Vi sammanfattade kort några punkter; intuitiva nätverk, automation, Tetration och AppDynamics om de moderna tekniker som togs upp på Connect och som är viktiga för denna säkra digitalisering framöver.

Conscia Netsafe anställer Iron Man

Erik Wieschalla ny Iron Man pa Conscia NetsafeMed en växande efterfrågan på vår Cisco-expertis har Conscia Netsafe nu förstärkt med en riktig Iron Man, Erik Wieschalla tidigare försäljningschef på Office IT-Partner Örebro. Erik har de senaste åren hunnit med en superklassiker och senast en Iron Man-tävling i Kalmar. Erik är en driven, genomtänkt och inlyssnande säljare som är varmt välkommen på Conscia Netsafe:

– Conscia Netsafe känns som ett urstarkt team med en riktig laserfokus på ett väl avgränsat område. Vi har en väldigt spännande resa framför oss, säger Erik Wieschalla, ny Account Manager på Conscia Netsafe.

– Conscia Netsafe vilar på expertis, kunskap och kvalitet, allt utifrån att ha de bästa människorna. Erik har en stark förmåga och en alldeles lysande potential här och vi är glada att ha honom hos oss, säger Conscia Netsafes vd Bengt Lundgren.

Säkra nätet en krypterad värld - läs våra tips i Computer Sweden

Mer än hälften av all internettrafik är idag krypterad. För användaren innebär det att det visas ett hänglås i webbläsaren och att https används mot webbservern. Men vad innebär det för alla företag vars säkerhetssystem måste kunna se ickekrypterad trafik för att besluta om den ska tillåtas? Conscia Netsafes expert Daniel Dib går igenom utmaningen och olika sätt att hantera den i en artikel i Computer Sweden. Läs den här.

Cisco Connect 2017: Mjukvarudefinierade nät på nytt sätt!

Två veckor kvar nu till årets viktigaste nätverksevent – Cisco Connect! Det verkar bli ett fullsatt event med flera hundratals kunder, tjugotalet partners och många tunga talare kring framtidens ämnen.

På Conscia Netsafe har vi med stort intresse följt Ciscos lansering av årtiondets största nyheter inom nätverkslösningar under sommaren, när den mjukvarudefinierade nätlogiken med SDN lyfts ur datacentret och kommer till lokala nätverk. Med flera lyckade ACI-projekt bakom oss ser vi fram emot att få visa er mjukvarudefinierade nät som ni aldrig sett dem förr live i vår monter!

Varmt välkomna till Kungliga musikhögskolan 6 september!

Säkra din plats här med koden ConscianetsafeCC!

Vosko blir del av Conscia, den nordiska IT-infrastrukturexperten

Vosko-CEO-Mark-Gozeling-Conscia-CEO-Mogens-BransholmConscia-koncernen, Cisco Gold Partner i Danmark, Sverige och Norge, har ingått ett avtal om förvärv av Vosko B.V., en ledande nederländsk leverantör av säkra nätverksinfrastrukturlösningar och funktionstjänster.

– Under de senaste åren har Conscia utökat sin verksamhet i Danmark både till Sverige och Norge, och nu är vi redo att ta ett stort steg in på den nederländska marknaden. Vi tror att Conscia och Vosko passar ihop, inte bara utifrån deras tekniska expertis men också från ett mer kulturellt perspektiv. Båda företagen har ett starkt fokus på kompetenser och på att addera mervärde till kunderna, säger Conscias styrelseordförande Mogens Elsberg. I bild från v: Voskos VD Mark Gozeling och Conscias VD Mogens Bransholm.

Office Management skyddar kunderna med Cisco Umbrella

Office-Management-Mathias-Duvemark-Cisco-Umbrella-as-a-ServiceCase: Office Management - Wannacry-viruset blev en chock för hela världen och många företag stod handfallna inför de avancerade attackerna med utpressningstrojaner (ransomware). Med hjälp av Conscia Netsafe  har Office Management nu - förutom att själva använda lösningen - kunnat lansera ett proaktivt skydd i deras infrastrukturerbjudande som tjänst.

– Umbrella är ett bra och enkelt skydd att installera. Tillsammans med våra övriga IT-säkerhetstjänster får våra kunder ett omfattande skydd, säger Mathias Duvemark, infrastrukturtekniker på Office Management.

Office Management är tidigt ute med att paketera avancerade tjänster som Umbrella. Mathias Duvemark hävdar att de flesta återförsäljare inte förstår hur de ska sälja eller hantera såna typer av tjänster och att det i stort sett bara är specialister inom nätverkssäkerhet som Conscia Netsafe som förstår vilket värde en sådan här tjänst kan ha i den katt- och råttalek som hela tiden pågår mellan angripare och IT-säkerhetsavdelningar. Läs hela caset här.

Elastx automatiserar med Conscia Netsafe och Cisco ACI

Case: EElastx kundcase Conscia Netsafe, CMO H Grankvistlastx. Stabilt, skalbart, automatiserat och kostnadseffektivt. Det är Elastx vision för deras moderna moln. Prestanda och tillgänglighet är viktiga för Elastx. För att kunna konkurrera med de globala molnleverantörerna behöver det lilla Stockholmsbolaget inte bara vara lika smart och automatiserat som jättarna - svarstiderna måste dessutom vara bättre. För att lyckas fullt ut krävdes ett mjukvarustyrt nätverk (ACI) med rätt kisel från Cisco och expertis från Conscia Netsafes experter. Läs hela caset här.

Debattinlägg: "Digitalisering kräver en stark bas"

Bengt Lundgren vd Conscia Netsafe IDG debattUr  IDG.se/Computer Sweden 15 juni:

Allting digitaliseras snabbt och framöver är redan här. IT-system är sammanflätade, komplexa och ytterst viktiga för oss. Från en värld där IT var en del av världen till en värld där allt är IT.  I en sådan digitaliserad värld måste system trots ökad komplexitet samtidigt bli mer tillförlitliga. IT-budgetar måste hålla lika väl som alla andra budgetar; för allt är ju trots allt IT.

 

Men system fungerar inte så per automatik, så länge inte kunder och deras IT-partners får en bättre kontroll på vad de faktiskt har.  Vi pratar om det allra heligaste och viktigaste förutsättningen för en trygg digitalisering  – IT-infrastruktur!

Sidor